10 december och julklapps tips.

Dagens julklapps tips är den populära Lottie dockan. Dockan som inte går efter utssende och kroppsidialet, utan ser ut som en docka ska göra. Lottie dockan finns i 11 olika varianter.
Detta står på hemsidan:
 
 
Arklu är ett företag som skapar Lottie.
Lottie är en ny, innovativ docka för flickor i åldern 3 till 9. Lottie vunnit 12 utmärkelser i USA och Storbritannien.
Lottie är roligt och pedagogiskt, en prisvärd, inspirerad "för flicka" docka.

Arklu genomförde en forskning under 18 månader i samarbete med flickor, föräldrar, återförsäljare, branschexperter, barnpsykologer och näringsexperter för barn, vilket gav över 100 åtgärdspunkter som har införlivats i Lottie utveckling. De tre viktigaste punkterna var:

*Att flickor berörs av kroppsuppfattning från en ung ålder

* Att flickor tidigt sexualiseras

*Att flickor går miste om sin barndom


För att lösa dessa problem har Lottie gjorts med vetenskapliga proportioner av en 9-årig flicka med undantag för huvudet (som har ökat för att tillgodose hår). Lottie bär inte smycken, smink, höga klackar eller har tatueringar.

Hennes kläder är färgglada och detaljrika och gjorda i stil med de hos en 9-åring i stället för en vuxen. Hon bär klänningar såväl som slitstarka kläder för lerig utomhus lek. Lottie tillåter flickor att vara flickor och njuta av sin barndom. Hon gör de aktiviteter ett barn skulle göra utan att växa upp för snabbt och hon representerar en sund syn på kroppsuppfattning.
Lottie dockan har mjukt lent hår som iär lätt att kamma och hon har böjbara knän och huvudet kan röra sig i sidled.
Lotties motto är: var envis, var modig och tro på dig själv.

Arklus filosofi är enkel : "vi vill skapa dockor och produkter som är vackra , roliga och pedagogiska , som ger barndomen tillbaka till barn och erbjuder stort värde för föräldrar också"
 
Till Lotte Dockorna!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0